“Verlichte” diners

verlicht-diner

Tijdens Stadsverlichting Deventer worden in de glazen koepel van Museum Geert Groote vier “verlichte”diners georganiseerd. Vier gespreksleiders belichten op verschillende wijze datgene waar hun passie ligt binnen het thema van het project.

Per avond is ruimte voor 12 gasten. Inloop vanaf 18.30 uur. Start 19 uur. Het programma wordt gelardeerd door een driegangendiner (of andersom). De plek biedt zicht op het Lamme van Dieseplein met de “verlichte” dichtregels en een bezoek aan de tentoonstelling is onderdeel van het programma. De dinertafel wordt ook letterlijk verlicht met een filmische impressie. Komt en laat u inspireren.

Gespreksleider, onderwerp en data:

Ike Josephus Jitta – LUISTEREN – 22 februari 2017

Peter Blaauw – VERBINDING – 1 maart 2017

Gerthe Lamers – COMPASSIE – 8 maart 2017

Maya Fischer – VRIJHEID – 15 maart 2017

Kosten: 32,50 euro inclusief een glas wijn, koffie en thee en een bezield programma. Graag uiterlijk 2 dagen van tevoren opgeven: kb@beispiel.nl

Ike Josephus Jitta zegt over luisteren het volgende: Hoe voelt het om de ander de ruimte te geven en wat gebeurt er met jezelf als je dat doet. Het wordt een avond over het woord en over stilte, over jou en over de ander.

Peter Blaauw zegt over verbinding het volgende: Wij mensen zijn sociale wezens. De kwaliteit van onze relaties vormt grotendeels de kwaliteit van ons leven. Eenzaamheid en onvervuldheid scheppen we zelf vanuit onze onbewuste patronen en perspectief. In dit verlichte diner laten we het licht schijnen op verbinding. Hoe eenvoudig, vanzelfsprekend, kostbaar, moeiteloos en rijk verbinding vanuit verlichting kan zijn.

Gerthe Lamers zegt over compassie het volgende: Compassie en empathie beschouw ik als aangeboren kwaliteiten die de dragende krachten vormen om de diversiteit in onze samenleving te kunnen borgen. Activiteiten die bijdragen aan onderlinge betrokkenheid, sociale cohesie, gemeenschapszin en innovaties op dat terrein hebben dan ook mijn primaire belangstelling. Hoe kunnen we meer compassie hebben voor onszelf? Wat is er nodig om met meer compassie te leven en hoe kunnen we dit vormgeven in onze werksituatie. Dat wil ik graag in een open gesprek onderzoeken.”

Maya Fischer zegt over vrijheid het volgende: Vaak kennen we momenten van spontaan geluk en vrijheid. Hoe kunnen we deze momenten beter begrijpen en een grotere plaats in ons leven geven? Het verheugende nieuws is dat we hiervoor niet ergens naar toe hoeven, dat we ook nergens vandaan hoeven, dat de vrijheid precies hier is. In het NU. De bron van de vrijheid en het geluk ontsluit zich in ons. Tijdens dit verlichte diner verkennen we het thema vrijheid en kijken we wat deze verkenning voor ieder van ons kan betekenen in het dagelijks leven. 

Advertenties